Waarom zou je een vakantiehuis met vrienden huren?

Waarom zou je een vakantiehuis met vrienden huren?

De plek waar je tijdens je vakantie verblijft bepaalt voor het grootste hoe leuk je vakantie is. Daarnaast is het ook zo dat je vakantieplezier vergroot kan worden als je met vrienden of familie de vakantie door kunt brengen. Het maakt niet uit of je dan kiest voor een vakantie in eigen land of juist voor het buitenland, wanneer je een vakantiehuis huurt dat van alle gemakken voorzien is dan is dat al de basis van een geslaagde vakantie. In de voorbereiding op de zomervakantie zie je dat veel mensen verschillende accommodaties bekijken voor de vakantie, maar heb je weleens nagedacht om een groot vakantiehuis te huren met vrienden? Lees in dit artikel waarom een vakantiehuis huren een absolute aanrader is.

1. Veel waarde voor je geld

Een hotel is natuurlijk altijd fijn, maar de prijzen van hotels zijn per kamer, per nacht. De ruimte die je krijgt voor je geld is beperkt want je huurt ten slotte een kamer of misschien een suite. Bij een vakantiehuis is dit anders want je krijgt enorm veel waarde voor je geld. Vergelijk maar eens de prijzen van een vakantiehuis met een hotelkamer per nacht en je komt al snel tot de conclusie dat je veel meer waarde voor je geld krijgt als je een vakantiehuis huurt. Met deze wetenschap in je achterhoofd, plus de ervaring dat je accommodatie op vakantie bijna altijd het grootste deel van het vakantiebudget in beslag neemt, maakt de keuze voor een vakantiehuis nog aantrekkelijker.

Dus stel je nou eens voor dat je met drie paar vrienden op vakantie wilt gaan en dat je graag lekker wilt kunnen eten, af en toe wilt kunnen zwemmen en natuurlijk van de zon en van het buiten leven wilt kunnen genieten…Dan zou dat in een hotel kunnen natuurlijk, maar de prijzen voor hotels die dit alles aanbieden zijn vaak erg hoog. Wanneer je een vakantiehuis met vrienden huurt dan heb je een zwembad, een barbecue en een mooie open-living keuken en ben je alsnog goedkoper uit dan wanneer je een hotel boekt. Groot voordeel is ook dat je zelf je boodschappen kunt doen en thuis kunt koken in plaats van iedere avond in het restaurant te eten. Op deze manier biedt een vakantiehuis huren veel voordeel en zo krijg je meer waarde voor je vakantiegeld.

Vakantiehuis met laadpaal met vrienden huren

2. Geniet van je eigen thuis

In je vakantie wil je gewoon even kunnen doen waar jij zin in hebt en niet verplicht zijn om dingen te moeten doen. Je gaat namelijk op vakantie om even van de alledaagse zaken te ontsnappen. Wanneer je een vakantiehuis huurt met vrienden heb je een eigen plek, een vaste plaats en daarmee een soort honk of beter gezegd een thuis. Na een dag de omgeving ontdekken met je elektrische auto kom je thuis en kun je even lekker op de bank ploffen of een duik nemen in het zwembad van je vakantiehuis. Je geniet van de huiselijke sfeer en dat geeft extra vakantiegevoel. Je loopt zo even de keuken in om wat lekkers te pakken voor de borrel met z’n allen of je sluit je juist even af door even in bad te gaan of van de sauna te genieten in alle rust.

3. Even echt de tijd voor elkaar

We kennen het allemaal wel…in het dagelijkse leven gaat alles snel. Er is vaak niet zoveel tijd om even echt met elkaar bij te praten doordat er vaak zoveel zaken zijn die de aandacht verdienen. Wanneer je op vakantie gaat en een vakantiehuis huurt, dan heb je de tijd voor jezelf en ook vooral voor elkaar. Het begint er al mee dat je met een eigen vakantiehuis een stuk privacy hebt en weinig afleiding van buitenaf. Op die manier kun je lekker langs de rand van het zwembad bijpraten terwijl de kinderen in het zwembad spelen. Je hoeft niets tijdens de vakantie en daardoor zie je dat de gesprekken ontspannen verlopen. Kies je ervoor om overdag even op pad te gaan? Dan praat je ’s avonds weer gezellig bij tijdens de borrel of het avondeten. Dat is het voordeel van even echt tijd voor elkaar te hebben.

Vakantiehuis met laadpaal en barbecue

4. Lekker samen koken en eten

Doordat iedereen echt even de tijd heeft voor elkaar, kom je in een soort ontspanningsmodus. En wat is er nou lekkerder om dan ook goed voor de interne mens te zorgen? Iedereen heeft wel zijn eigen gerechten die hij of zij goed klaar kan maken en zo zie je tijdens je vakantie dat het eten steeds weer een verrassing en een feest is voor allemaal. Om de beurt doe je boodschappen of ga je naar dat leuke lokale marktje en koop je de lekkerste en gezonde dingen die je kunt bedenken voor de barbecue ’s avonds. Zit je juist nog vol van het heerlijke eten van gisteren? Dan kies je voor een lichte lunch in de schaduw langs het zwembad. Juist deze ervaring is er ook een die je nooit in een hotel kunt krijgen, want daar heb je nou eenmaal te maken met gezette tijden waarop je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Plus de verrassing en de variatie van steeds weer lekkere en nieuwe dingen proeven die je vrienden hebben gemaakt is al een feest op zich tijdens je vakantie.

5. Volledig opgeladen weer naar huis

Aan het einde van je vakantie ga je gegarandeerd weer met volop energie naar huis. Je hebt namelijk in je vakantiehuis genoten van de lekkerste gerechten, je hebt weer eens echt de tijd voor elkaar gehad, je bent bijgepraat, je hebt bij kunnen slapen, je bent licht gekleurd van de zon en onderaan de streep heb je een goedkopere vakantie gehad dan wanneer je in een hotel zou hebben geslapen. En het grote voordeel van een vakantiehuis met een laadpaal is dat jij niet de enige bent die weer helemaal opgeladen is…want op de oprit van je vakantiehuis staat je elektrische auto die volledig opgeladen is, klaar om je naar huis te brengen. Het enige dat dan nog rest is om dat leuke vakantie-fotoboek te maken als je terug bent en stiekem vast na te denken waar je volgend jaar een vakantiehuis gaat huren.

Lees ook: De 5 voordelen van een vakantiehuis met laadpaal.

Volledig opgeladen weer naar huis