De voordelen van het plaatsen van een laadpaal bij je vakantiewoning

De voordelen van het plaatsen van een laadpaal bij je vakantiewoning

Ben je eigenaar van een vakantiewoning die je regelmatig verhuurt? Wil je graag meer boekingen én tegelijkertijd je vakantiewoning klaarmaken voor de toekomst? Dan is een laadpaal plaatsen bij je vakantiehuis een uitstekende optie. Hieronder vind je vijf voordelen die een oplaadpunt bij je vakantiehuis plaatsen een vanzelfsprekende keuze maken.

Betalen naar gebruik

Bied jij je vakantiewoning aan tegen een vaste prijs, zonder het stroomverbruik te verrekenen? Dan is een laadpaal helemaal een sterke keuze, omdat je hiermee het stroomverbruik voor het laden van de elektrische auto door kunt berekenen naar de gebruiker. Hiervoor heb je een laadpaal nodig met een backoffice (of laadpassysteem), zodat de laadpaal de laadsessies en het verbruik opslaat. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, dan kies je voor een van de systemen met backoffice waarbij je op afstand het verbruik en de voorgaande laadsessies af kunt lezen. Zo kun je die doorberekenen voordat jij zelf de stroomrekening krijgt.

Tip: Bekijk hier de goedkoopste laadpalen die je snel kunt laten plaatsen op Bol.com

Betalen naar gebruik bij je vakantiewoning

Geen stroom meer via je stopcontact

Eigenaren van een elektrische auto willen de elektrische auto graag opladen bij je accommodatie. Heb je géén laadpaal, maar wil je je gasten wel laten laden, dan heb je hier misschien een stopcontact voor aangewezen. Dat lijkt een prima oplossing, maar is het niet.

Laden via een stopcontact is allereerst niet optimaal, omdat de maximale laadsnelheid veel lager ligt dan wenselijk is. Daarnaast kan het veiligheidsrisico’s met zich meebrengen en ligt overbelasting van je meterkast op de loer. Deze nadelen heb je niet wanneer je kiest voor een laadpaal, die op een aparte (lege) groep aangesloten wordt en een aanzienlijk hogere maximale laadsnelheid heeft.

Concreet betekent dit tevreden gasten, optimale veiligheid tijdens het laden en geen problemen met het stroomnetwerk omdat er via een stopcontact zonder jouw weten op een verkeerde manier geladen wordt.

Zelf een eerlijk tarief bepalen

Heb je gekozen voor die laadpaal met backoffice of ontgrendeling door middel van bijvoorbeeld een laadpas? Dan kun je zelf het tarief berekenen van het laden. Houd wel in de gaten dat je dit (enigszins) marktconform houdt, anders levert het je zeer waarschijnlijk negatieve recensies op.

Geen stroom meer via je stopcontact

Duurzaam voor de toekomst

Een laadpaal plaatsen bij je vakantiehuis is een bijzonder geschikte manier om je woning klaar te maken voor de toekomst, aangezien dit zelf al bijdraagt aan verduurzaming. Tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om dit verder uit te breiden, bijvoorbeeld met een aantal zonnepanelen die de laadpaal van energie kunnen voorzien om de elektrische auto’s op te laden. Wanneer je het tarief voor een deel doorberekent naar de gebruiker, verdien je de zonnepanelen terug op basis het gebruik van de EV-rijders in je huis.

Meer boekingen van EV-rijders

Uit onderzoek van Elektrische Autovakanties blijkt dat 95% van de vakantiegangers met elektrische auto de aanwezigheid van een laadpaal bij de vakantieaccommodatie belangrijk tot zeer belangrijk vindt. Deze mensen filteren de vakantiewoningen dan in eerste instantie ook op de mogelijkheid om de elektrische auto tijdens het verblijf te kunnen laden.

Ga jij voor een optimale bezetting, dan is een oplaadpunt bij je vakantiewoning plaatsen dus een logische keuze. Zeker omdat de extra boekingen ervoor zorgen dat je de investering in de laadpaal sneller terugverdient en daarmee je vakantiewoning helemaal klaar hebt voor de komende jaren. Het aantal mensen dat met de elektrische auto op vakantie gaat, neemt namelijk alleen maar verder toe!

Doen: Heb je een laadpaal bij je vakantiehuis? Neem contact op voor een vermelding op de site.