Vakantiehuis met laadpaal in Spanje

5 voordelen van een vakantiehuis met laadpaal

Het aantal elektrische autorijders neemt jaarlijks steeds verder toe. In 2020 nam het totale aantal elektrische auto’s verder toe met bijna 65% tot 172.000 volledig elektrische auto’s. Met al die elektrische auto’s en het reislustige karakter van de Nederlander, neemt de vraag naar vakanties voor mensen met een elektrische auto flink toe. Al decennia trekken we er graag op uit tijdens de vakantie naar de verschillende populaire vakantielanden in Europa. En ook elektrische autorijders gaan graag met de auto op vakantie. Er is wel een nieuwe belangrijke vraag bijgekomen: Heeft de vakantie-accommodatie een oplaadpunt voor mijn elektrische auto?

De hoogste tijd dus om de voordelen van een vakantiehuis met een oplaadpunt voor je elektrische auto op een rij te zetten. In dit artikel laten we je de voordelen zien van een vakantiehuis met laadpaal en inspireren we je om binnenkort op vakantie te gaan met je elektrische auto. Want roadtrips met je elektrische auto maken is zo ontzettend leuk en geeft zo’n gevoel van vrijheid en avontuur.

1. Opladen terwijl jij van je vakantie geniet

Tijdens je vakantie wil je lekker je boek lezen, in het zwembad zwemmen, een kopje koffie drinken en van het uitzicht genieten, met de kinderen spelen of gewoon even je siësta doen in de hangmat… Het voordeel is dat het allemaal kan wanneer je kiest voor een vakantiehuis waar je de elektrische auto op kunt laden bij de laadpaal. Geen gedoe met zoeken naar een openbare parkeerplek met een oplaadpunt, maar gewoon voor de deur. Dit zorgt gegarandeerd voor meer vakantieplezier en een echt ontspannen gevoel.

Siësta doen in de hangmat - Escale Rochelaise Frankrijk

2. Je auto gewoon op de oprit of voor de deur

We noemden het al bij het eerste voordeel van een vakantiehuis met laadpaal: niet op zoek hoeven naar een openbare parkeerplaats waar je jouw auto op kunt laden. Het is gewoon fijn om je elektrische auto op de oprit van je vakantiehuis of vakantievilla te hebben staan en te weten dat je zo naar buiten kunt lopen en in kunt stappen om die extra boodschap te halen om de BBQ aan te steken vanavond. Zo heb je geen zorgen over de actieradius van je auto en weet je altijd dat je even kunt aankoppelen aan het oplaadpunt bij je vakantiehuis.

3. Niet steeds op zoek naar een publieke laadpaal

Wanneer je de de leuke dorpjes gaat verkennen van je vakantie-omgeving wil je niet steeds op je navigatie of via een app moeten zoeken naar een laadpaal om weer even bij te laden. Door een vakantiehuis met een laadpaal te boeken is de noodzaak om steeds ergens op te laden minder en dat geeft je vakantiepret. Ook is het op deze manier makkelijker om trips te maken vanuit je vakantiehuis en de omgeving en de natuur te verkennen. Plus je zult altijd zien dat je net in dat ene leuke Franse dorpje even bij moet laden en dat de publieke laadpaal bezet is.

Elektrische auto opladen bij wallbox vakantiehuis - vakantiehuis met laadpaal

4. Het opladen is goedkoper

Goedkoper? We horen je het haast denken. We houden allemaal van een beetje besparen en als dat tijdens de vakantie kan is dat extra mooi meegenomen. Maar hoezo zou opladen bij je vakantiehuis met laadpaal goedkoper zijn… nou dat komt doordat je minder vaak hoeft te kiezen voor een snellader als je eenmaal op je vakantiebestemming bent. Het aantal publieke laadpalen in zuidelijke landen is nog wat beperkt en daardoor hebben wij ervaren dat als je dan geen oplaadpunt bij je accommodatie hebt, je sneller gedwongen bent om even een halfuurtje aan de snellader te koppelen voordat je naar je vakantiehuis gaat.

5. Je vertrekt altijd met een volle actieradius

Elektrisch rijden is fantastisch! Je moet alleen anders omgaan met het opladen van je auto. Dus niet net zoals het bij een brandstofauto normaal is om de gehele tank bijna leeg te rijden en dan weer te tanken maar gewoon vaker even opladen. Wanneer je een vakantiehuis met laadpaal boekt voor je vakantie weet je zeker dat je altijd met een volle actieradius aan je vakantiedag kunt beginnen. Dat is gewoon een lekker gevoel en iedere dag een goede start. Een volledig opgeladen elektrische auto is ook heel prettig voor wanneer de vakantie voorbij is en je aan de terugrit gaat beginnen.

Tip: Bekijk op de kaart waar de vakantiehuizen met laadpaal in Europa te boeken zijn.